Değerli Meslektaşlarımız,

 

15. Türk Çocuk Ürolojisi Kongresi 29 Kasım- 1 Aralık 2019 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşdi. Bu sene kaybettiğimiz çocuk ürolojisinin öncü hocalarından Prof. Dr. Ferruh Şimşek anısına düzenlenen kongrede, konusunda uzman 2 yabancı ve 88 yerli konuşmacı Çocuk Ürolojisi ile ilgili konuları 30 oturumda sundular. Çocuk ürologlarının yanı sıra Perinatoloji ve Çocuk Nefrolojisi uzmanları da toplantıya katkıda bulundu.

Kongrenin yüksek düzeyli bilimsel programının ilk gününde fetal ve yenidoğan dönemlerinde böbrek fonksiyonları, böbrek yetmezliği, böbrek transplantasyonu, antenatal hidronefroz ve akılcı ilaç kullanımı konuları sunulurken, ikinci günde ise pediatrik androloji (hipospadias, varikosel, inmemiş testis), vezikoüreteral reflü, üst üriner sisteme minimal invaziv yaklaşım, yaşam boyu üroloji, teknoloji ve tıp konuları sunuldu. Ayrıca ikinci gün öğle yemeği sırasında, Uzmanla Buluşma programı kapsamında yabancı konuklarımız asistan doktorlarla tecrübelerini paylaştı. Kongrenin son gününde ise, alt üriner sistem disfonksiyonu, enürezis nokturna, üriner sistem taş hastalığı konuları sunuldu. 172 katılımcıyla gerçekleştirilen kongrede, 81 adet sözlü bildiri 10 oturumda tartışıldı.

Bu kongrenin gerçekleşmesinde önemli katkıları olan bir önceki Türk Çocuk Ürolojisi Derneği başkanı Dr. Cem Aygün şahsında tüm yönetim kuruluna, organizasyon komitesine, destek olan sponsor firmalara, varlıklarıyla kongreyi zenginleştiren konuşmacı ve katılımcılara en içten şükran ve minnetlerimizi sunarız. İki yıl sonraki 16. Türk Çocuk Ürolojisi Kongresinde tekrar görüşmek dileğiyle…

 

 

Türk Çocuk Ürolojisi Derneği Yönetim Kurulu

 

 

 

Dikkat Yorum Yazmak için tıklayınız


Yorumlar